Zajímají Vás také články, které se týkají pomůcek a produktů nabízených na e-shopu Spokonožka?

14.6. 2024

Den dětí smysluplně s Auto-MATKAMI

Jsme rádi, když se můžeme zúčastnit podobných akcí, jako je právě tato. Zároveň nás těší, když se k nám dostanou tak milá...

30.5. 2024

Mami, proč vlastně máme nehty? Vždyť je to strašná otrava…

Proč tedy vlastně nehty máme a k čemu nám slouží? Nehty ochraňují prsty. Pod nehtem se skrývá mnoho nervových zakončení a nehtová ploténka, neboli nehet, je chrání.

17.5. 2024

Návštěva MŠ Landie, Veliká Ves

Malebná mateřská školka Mš Landie si v březnu vybrala náš originální program pro mateřské školky, který zahrnuje cvičení s kvalifikovanou lektorkou.

15.5. 2024

15 zajímavostí o dětské noze

Dnes máme pro vás něco speciálního – článek od naší skvělé fyzioterapeutky Soňi Barvenčíkové, která spolupracovala s Little Shoes na téma, které je často přehlíženo, ale je nesmírně důležité – dětské nohy.

4.4. 2024

Velikonoční tvoření s AUTOMATKAMI

Jak jsme si užili další akci s Automatkami? Jak hledání velikonočních vajíček zachránily balanční kameny STAPELSTEIN?

28.2. 2024

Masopust s Automatkami

Kdo vlastně jsou Automatky? Především jsou to rodiče. Rodiče dětí, které každý den bojují s lehkou či těžší formou PAS a atypickým psychomotorickým...

26.1. 2024

Kompenzační cvičení – fotbal

Fotbal je jedním z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších sportů na světě. Jedná se o týmový sport ve kterém jsou kladeny vysoké nároky na fyzické dovednosti hráčů. Ty vyžadují kombinaci běžeckých dovedností, skoků, sprintů, kopů a v neposlední řadě i interakci mezi hráči. Celkově můžeme říci že největší nároky jsou kladeny na dolní končetiny.

10.1. 2024

Kompenzační cvičení u individuálních sportů – atletika

Jak již název napovídá, individuální sport provádí jedinec sám. Rozvíjí to jeho samostatnost, průbojnost i disciplínu. Výhra nebo prohra je na jedinci samotném a záleží čistě na jeho výkonu. Při individuálním sportu je možnost mnohem větší flexibility tréninku, než je tomu u týmových sportů. To však také znamená, že máte větší osobní zodpovědnost.

29.11. 2023

Fyzionožka v Mateřském centru Koblížek v Novém Boru

V listopadu vedly naše kroky na přednášku a cvičení s dětmi v Mateřském centru Koblížek v Novém Boru. O čem všem si naše lektorka Žaneta povídala s maminkami a jak cvičení probíhalo, jsme pro Vás shrnuli do tohoto příspěvku.

22.9. 2022

Pranamat ECO – recenze od fyzioterapeutky

I když ze začátku budí respekt, po prvním vyzkoušení ji nebudete chtít dát z ruky. Jsem přesvědčená, že i když bude první kontakt s Pranamat ECO velice intenzivní, zanechá ve vás pocit, že to chcete zažít znovu a znovu.

10.6. 2022

Patní ostruha – calcar calcanei

Cítíte bolest při prvním ranním došlápnutí nebo bolest po prudkém došlapu? Zhoršují se postupně bolesti, doprovází každý krok nebo se následně objeví i bolesti klidové? Možná je za všemi obtížemi patní ostruha (calcar calcanei).

8.6. 2022

Sedí Vaše dítě správně? Pozor na sed do W!

A proč nevidíme u dětí W sed rádi? Sed do W není pro dětské tělo vůbec prospěšný. Jak již bylo psáno výše, z důvodu oslabení posturálních svalů se dítě tzv. zavěsí do vazů, vyvalí bříško a nedochází ke správné aktivaci svalů. Tento sed neumožňuje správnou aktivitu středu těla a napřímení páteře, omezuje rotace trupu, snižuje stabilitu, dochází k nevhodnému zatěžování všech kloubů dolních končetin.

17.9. 2023

Jak si pomoci od vbočeného malíčku?

O vbočených palcích toho bylo již napsáno spoustu, ale všimli jste si někdy i toho, že se někomu vbočuje i malíček?  I tento...